Brandstof gebruik
Koop loodvrije benzine met een octaangetal van ten minste 87 indien mogelijk Loodvrije benzine met een octaangetal van ten minste 87 ((R + M) / 2 waardering methode) is de aanbevolen brandstof cijfer voor alle benzinemotoren in Toro producten. Benzine met maximaal 10% ethanol (gasohol) of 15% MTBE (methyl tertiair butylether) volume is acceptabel. Ethanol en MTBE zijn niet hetzelfde. Benzine met 15% ethanol (E15) in volume is niet goedgekeurd voor gebruik. Gebruik nooit benzine die meer dan 10% ethanol volumepercentage, zoals E15 (bevat 15% ethanol), E20 (bevat 20% ethanol) of E85 (bevat tot 85% ethanol). Het gebruik van niet-goedgekeurde benzine kunnen de prestaties, problemen en / of schade aan de motor veroorzaken die niet onder de garantie kunnen worden gedekt. Houd in gedachten dat ethanol brandstofmengsels water uit de atmosfeer zal absorberen en kan corrosie van onderdelen van het brandstofsysteem veroorzaken. Aangezien de meeste carburateurs en de benzinetank worden verlucht naar de atmosfeer in een of andere manier is er niets dat kan voorkomen dat brandstof vocht absorbeert. Door steeds nieuwe (verse) brandstof (minder dan 30 dagen oud) te gebruiken zal helpen voorkomen dat de absorptie van water een probleem vormt. Gebruik geen benzine met meer dan 10% ethanol (E10) in volume Motoren geproduceerd tot op heden voor gebruik in de buitenlucht - power equipment- zijn niet ontworpen voor benzine met meer dan 10% ethanol (zoals E15, E20 en E85); gebruik van hogere ethanol mengsels kan leiden tot schade aan de motor en / of problemen met de prestaties. Wij raden mensen aan de motor-handleiding te lezen Overweeg het gebruik van benzine zonder ethanol (E0) Benzine zonder ethanol zal de hoeveelheid vocht die benzine kan absorberen uit de atmosfeer sterk verminderen. Veel gebieden van het land hebben ethanol-vrije brandstof beschikbaar. Bvb : Aspen 4T en 2T Benzine met tot 15% MTBE is aanvaardbaar Benzine met maximaal 10% ethanol (gasohol) of 15% MTBE (methyl tertiair butylether) volume is acceptabel. Ethanol en MTBE zijn niet hetzelfde. Benzine met 15% ethanol (E15) in volume is niet goedgekeurd voor gebruik. Gebruik nooit benzine die meer dan 10% ethanol volumepercentage ethanol, zoals E15 (bevat 15% ethanol), E20 (bevat 20% ethanol) of E85 (bevat tot 85% ethanol). Gebruik geen benzine met methanol Aspen Brandstoffen: Ethanol in gewone benzine geeft startproblemen Gewone benzine bevat tegenwoordig ruim 5% ethanol. Voor auto’s levert dit vrijwel geen problemen op, maar voor machines kan de toevoeging van ethanol storingen geven: 1. Ethanol bindt vocht, de benzine verzuurt hierdoor in de tank 2. Verzuring veroorzaakt oxidatie van het brandstofsysteem 3. Een aangetast brandstofsysteem geeft startproblemen Voorkom kostbare reparaties. Gebruik Aspen in uw machines. Aspen bevat geen ethanol en dus kunt u altijd probleemloos uw machine starten!
Brandstof
Reet, vrijdag 27 januari 2017
Geachte klant
MDS Direct volgt de aanwijzingen zoals zie hierna door Toro en Aspen worden aangegeven: Toro biedt de volgende tips voor problemen aan het brandstofsysteem te minimaliseren bij motoren van tuinmachines. Koop alleen de hoeveelheid brandstof die wordt gebruikt in 30 dagen ! · Brandstof verslechtert na verloop van tijd. Verslechtering begint met de meest vluchtige stoffen die verdampen. Zodra verdamping een bepaald punt bereikt zal het moeilijk zo niet onmogelijk zijn om de machine te starten. Naarmate er meer verbindingen verdampen, zal de brandstof zorgen voor een bruine kleverige afzetting in het systeem. Na verloop van tijd zal de kleverige aanslag een harde lak vormen. Kleverige aanslag en lak kunnen passages verstoppen in de carburateur en voorkomen dat de motor kan werken of het veroorzaken van de motor slecht beheerd (onregelmatig draaien, gebrek aan kracht, etc.). Aanslag kan ook leiden tot brandstof lekkage als ze voorkomen dat de vlotter naald niet goed afdicht.
Voeg brandstof stabilisator aan de brandstof de dag dat je het koopt · Meeste brandstof stabilisatoren vormen een laag op de top van de benzine en verminderen de snelheid waarmee de vluchtige stoffen verdampen. Ze voorkomen ook de vochtopname door de brandstof. Als brandstof stabilisator de dag dat de benzine wordt gekocht aan de benzine wordt toegevoegd, zal de brandstof langer vers blijven. B&S biedt bvb een Fuel Fit product om te helpen zorgen voor betrouwbare prestaties van de motor en de bescherming tegen de schadelijke invloeden van ethanol. Het product is verkrijgbaar bij geautoriseerde dealers Toro & B&S